Köökide kujundamisel püüan alati kasutada kõiki kliendi soove, arvestades seejuures olemasolevaid kommunikatsioone ning köögikujundamise põhimõtteid. Kuna veeühenduse ja äravoolu ringi tõstmine on väga kulukas tegevus, siis sageli tuleb köök kujundada köök nendest lähtuvalt.
Mugava ja praktilise köögi esmane alustala on põhiplaan, tsoonid ja liikumisteekond ehk töö kolmnurk.
Külmkapi kõrval või lähistel peab olema vaba tööpinda, kuhu toetada poekott või kuhu asetada külmkapist võetavad toiduained. Samuti peab mõlemal pool pliiti ja valamut olema vaba tööpinda.
Kliendi sooviks oli moodne köök hallides toonides. Pakkusin välja valged ülakapid, et jätta kööki avarust. Hallikas tööpind ja mikrotsemendist taust täiendavad köögi kaasaegsed moodsat väljanägemist. Kõrged kapid mõlemas otsas teevad köögist ühtse terviku.